Patattenmolen Opstal

De Patattenmolen van Opstal maakt al meer dan 200 jaar deel uit van het dorpsgezicht van Opstal. Sindsdien heeft de molen heel wat doorstaan en veel veranderingen ondergaan. Kortom, de Patattenmolen vertelt niet alleen een boeiend verhaal over het gebouw op zich, maar ook over de techniek van het malen en zelfs over de molenaars die er actief waren.

De gemeente Buggenhout, de huidige molenaars en de Erfgoedcel Land van Dendermonde willen het bijzondere verhaal van de Patattenmolen doorgeven aan de volgende generaties. In de molen hangen informatiepanelen die het mogelijk maken dit verhaal in een notendop te leren kennen. Er is ook een educatiepakket voor de laatste graad van het basisonderwijs waaraan een aantal doe-opdrachten zijn verbonden. Een leuke manier om de geschiedenis van de molen en het malen te ontdekken!

Deze lesmap wordt bij voorkeur gebruikt als voorbereiding voor een bezoek aan de Patattenmolen. De leerlingen maken kennis met de molengeschiedenis in het algemeen en die van de Patattenmolen in het bijzonder. Een aantal actieve opdrachten zorgen ervoor dat ze een beter inzicht krijgen in de werking van de molen. Ook hun algemene vaardigheden worden aangesproken.

Vragen, opmerkingen of suggesties bij het educatiepakket en de opdrachten? We vernemen ze graag via info@egclandvandermonde.be!