Waarvoor kan je bij ons terecht?

Erfgoedcel Land van Dendermonde: Beleidsplan 2012-2014

Subsidies

Plant jouw vereniging een publicatie, tentoonstelling of een andere erfgoedactiviteit? Misschien kan de Erfgoedcel Land van Dendermonde jou wel helpen via subsidies voor projecten en eenmalige publicaties. De reglementen en formulieren zijn te downloaden op deze pagina.

Uitleendienst

De Erfgoedcel Land van Dendermonde biedt ook praktische ondersteuning en bouwt daarom een kleine uitleendienst uit, vooral met het oog op digitalisering.

Expertise

Weet je niet goed hoe te beginnen aan jouw erfgoedproject? Wil je je erfgoed op een correcte manier bewaren voor de toekomst? Zit je als particulier of als erfgoedorganisatie met vragen rond cultureel-erfgoed? Contacteer dan de erfgoedcel! De consulenten helpen je zo goed mogelijk verder , of verwijzen je door naar de juiste persoon.

Digitaliseren/Erfgoedbank Land van Dendermonde

Digitaliseren van documenten, foto’s, dia’s en films is de beste manier om er voor te zorgen dat het materiaal in optimale omstandigheden bewaard blijft voor latere generaties. Als het materiaal dat jij bezit past binnen onze erfgoedwerking, kan je het door ons gratis laten digitaliseren en opslaan. Voorwaarde is dat je foto’s en documenten voor het grote publiek zichtbaar zijn op de erfgoedbank.

Bij vragen over digitalisering of de erfgoedwaarde van jouw materiaal contacteer je best Chris Fierens, via Chris@egclandvandendermonde.be of het nummer 052 25 03 40.